perjantai 3. huhtikuuta 2015

Välivaihde

Löysimme saunatontun tuolta meidän uudesta kellarista, sieltä missä nyt on ihmisen peseydyttävä, kunnes kylppäriremppa valmistuu. Siihen menee viikko, tai ehkä kaksi, ei kannata luvata mitään, ettei tule sitä mielipahaa. Muutimme Hermanniin, vajaan kilometrin päähän entisestä kodista, mutta ulos kun katsoo, tuntee olevansa eri kaupungissa tyystin. Onneksi metroasemista lähin löytyy kuitenkin edelleen sieltä, joten saa riittävän päivä-annoksen piritorin asukkien elämästä, ei pääse niin sanotusti todellisuus unohtumaan.
Lähdimme sitä autoa hakemaan tuossa kuukausi sitten.
Löysimme kyseisen nelipyöräisen juurikin sieltä, jonne onnellinen omistaja oli sen jättänyt, eli parkkihallista Fuengirolasta.


Fuge by night


Leikittiin hetki siellä, ja jatkettiin sen jälkeen Marokkoon Tangerin satamakaupunkiin. Löysin reissuvihosta kirjoituksen:

5.3(?)
"Harmillinen takaisku katsoa laivan ikkunasta maisemaa ja mielessään hihkaista, että "Jes! Kohta perillä!" ja sen jälkeen muistaa istuvansa laivan takaosassa. Shit, edelleen Afrikka.
Tehdään merimatkaa Marokosta takaisin espanjaan merenkäynnin ollessa aivan mielisairasta. Aiempi paatti oli sen vuoksi peruttu, alan ymmärtää.
Marokossa oli erikoinen meininki, vaikka laivamatka sinne sujuu alle tunnissa, tuntui että matkaa olisi tehty väintään puoli maapalloa. Myönnettävä on, että iski kulttuurishokki. En muista milloin olisin pitänyt niin tiukasti kiinni laukustani, saatika sisäelimistäni, väitän myös, ettei Antin kädessä kiertänyt veri vielä tänään aamullakaan.
Vinkki vitonen korvan taa, kiidä hyvin nopee Tangerin läpi ja poistu etelään. Maata ei sovi tuomita yhden kaupungin perusteella, joten palaan joskus katsastamaan muut huudit. Pitänee myös ennen paluuta opetella muutama sana Arabiaa. Salom!"




Tanger, Marokko


Pääsimme kuitenkin takaisin Espanjan puolelle, ja jatkoimme matkaa kohti Portugalia yhden Tarifassa vietetyn yön jälkeen. Note to all, Tarifassa tuulee niin, että meinaa pää lähteä irti. Kiva surffikylä, heh,
Tarifasta jatkettiin pyllyt puuduksissa Portugaliin, jossa oli huomattavasti leppoisampi meininki, kuin Afrikan puolella.  

9.3
"Päiväkännit Portossa! 
Kierros port kellarissa äskettäin oli verrattain avartava, ostettiin pari pulloa myös kotiin, jos sellainen vielä jostakin löytyy. 
Lissabon & Porto on nyt nähty ja molemmista kovasti tykkäsin. Portugalissa on kaunista ja lämmintä, ruokaan en ole toistaiseksi ainakaan pettynyt ja juoma on edukasta. Huumeetkin on kuulemma laillisia, aikamoista. Kyllä tänne voi toistamiseen tulla. Parhaillaan suunnataan takaisin Espanjaan, tällä kertaa Baskimaalle. Päheet maisemat tällä hetkellä, ajellaan vuoristossa. Jos täällä asuis, niin olis varmasti himmeet pohjelihakset. "







Baskimaa houkutteli meitä muutamastakin syystä, etenkin siksi, koska olimme tulleet maininneeksi, että lähdemme opintomatkalle. Käsittääkseni mistään muualta ei löydy yhtä monta michelin tähden paikkaa niin pienellä alueella, kuin tuolta. Ruokakulttuuri kukoistaa, ja paikka tuntuu olevien sellainen ravintolahenkilökunnan mekka, varsinkin San. Sebastian. Kyseinen kylä tuli hyvinkin tutuksi, sillä auto oli sitä mieltä, ettei sieltä tarvitse poistua lainkaan. Niin myös mekaanikot, jotka koittivat parhaansa mukaan sitä korjata.
Reissussa sattuu ja tapahtuu, ja suunitelmien on muututtava, kun eteen tulee vastoinkäymisiä, eivätkä hommat sujukkaan ajatellulla tavalla. Joskus voi pettää kulkupeli, toisella kertaa terveys, onneksi tällä erää vain se ensimmäiseksi mainittu.
San Sebastian ei ollut varsinaisesti huono kaupunki jumiutua, vaikkaki syöminen ja juominen (nyt en huijaa) alkoi ihan tosissaan kolmantena päivänä tökkiä, kun ei ole mitään muuta tekemistä. Söin elämäni ensimmäisen ja viimeisen kerran hanhen maksaa, se oli aivan syntisen hyvää, kuten läes kaikki muukin tuolla. Koska ravintolassa ei ole varsinaisesti tarkoitus syödä isoa pääruokaa, on tarjolla pinchoja, eli pienempiä annoksia, ensimmäisenä iltana söimme tästä innostuneena seitsemässä ravintolassa. Yh. Silloin olimme tosin noviiseja, ja luulimme pinchojen tarkoittavan vain näitä:


Mutta ei, pincho voi olla periaatteessa tänä päivänä ihan mtä tahansa, kunhan annos ei ole suuri. Vähän niinkuin tapas, näiden kahden ero on häälyvä. Pincon nimi on alkujaan tullut siitä, että se on lävistetty tikulla, tuota nippelitietoa voitte joskus tarvita, jos vaikka pubivisan pitäjä on käynyt Baskeilemassa.  



 San Sebastian, Espanja

Kiitos vakuutusytiön, jätimme auton taa, ja hyppäsime Madridin junaan, syötyämme vajaan viikon. Meidät lennätettiin kyseisestä kaupungista Suomeen Antin syntymäpäivän kunniaksi (vai onkohan meitä huijattu tässä kohtaa.?) 18.3. Mondeo saapui reilun viikon kuluttua siitä, ja odottelee nyt jotakin anturia. 
Tässä on nyt käsillä sellainen välivaihe, kun kahdeksi kuukaudeksi pitää keksiä sellaista jotakin mielekästä puuhaa, ennen kun lähdetään Hankoon pyörittämään erästä Casinoa. Pyörät pyörii ja karavaani kulkee, kohta.

Reeta  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti